No «Vienotības» Liepājas nodaļas līdz ar tās vadītāju plāno izstāties daļa biedru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No partijas «Vienotība» plāno izstāties daļa Liepājas nodaļas biedru, apstiprināja nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, kurš arī pats pametīšot partiju.

Kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no partijas «Vienotības» valdei plānots nosūtīt nākamnedēļ. Kā atzina Robežnieks, informācija par šiem plāniem publiskajā telpā ir nonākusi, apsteidzot notikumus, tādēļ viņš vēl nevarot pateikt, cik nodaļas biedru no partijas izstāsies. Nodaļa esot liela - tajā ir ap 70 biedru, un Robežnieks turpinot apzināt viņu plānus par turpmāko darbību partijā.

Motivācija šādam biedru lēmumam esot plašāka, nekā tikai atbalsts bijušajam «Vienotības» priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Smiltēnam.

«Mūsu mērķis nav pamest politiku, bet diemžēl redzam, ka «Vienotība» kā platforma sevi ir izsmēlusi. Liepājas nodaļa bija tā, kas pirms vairāk nekā gada rosināja, ka «Vienotībai» ir jāmainās un jāatjaunojas. Diemžēl tas nav izdevies un neizskatās, ka izdosies,» atzina Robežnieks. Lēmums par izstāšanos briedis jau ātrāk, vēl pirms bijušā partijas priekšsēdētāja vietnieka Smiltēna aiziešanas no «Vienotības». Izanalizēti arī pašvaldību vēlēšanu rezultāti Liepājā, kur «Vienotība» neieguva nevienu vietu Liepājas domē.

«Pirms kongresa neuzskatījām par pareizu nākt klajā ar paziņojumu par izstāšanos, jo spārdīt jau tā zemē guļošo mūsu skatījumā nebūtu politkorekti,» sacīja Robežnieks.

Savus un citu no nodaļas aizejošo biedru politiskās darbības plānus Robežnieks pagaidām nekomentēja, tāpat atturējās prognozēt arī pašas «Vienotības» Liepājas nodaļas likteni, vien atzīstot, ka tas būšot atkarīgs no turpmākajiem procesiem partijā.

Kā ziņots, pēc pagājušajā nedēļā notikušā «Vienotības» kongresa kopumā no partijas izstājušies deviņi biedri. Starp šiem deviņiem cilvēkiem ir arī bijušais «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns.

Jūnijā notikušajās vēlēšanās «Vienotība» Liepājā ieguva 2,61% vēlētāju balsu, kas nenodrošināja tai iekļūšanu Liepājas domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu