Kārsavas novada dome aicinās Ministru kabinetu izsludināt novadā ārkārtas situāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis/TVNET

Pirmdien Kārsavas novada domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti vienbalsīgi nolēmuši vērsties Ministru kabinetā ar aicinājumu izsludināt novadā ārkārtas situāciju, informēja Kārsavas novada pašvaldībā.

Aicinājums MK izsludināt novadā ārkārtas situāciju deputāti pamato ar iespaidīgajiem ceļu un infrastruktūras bojājumiem, iespaidīgo kaitējumu zemniekiem un apdraudējumu cilvēku drošībai.

Runājot par palīdzības sniegšanu plūdos cietušajiem lauksaimniekiem, sēdes dalībnieki aicināja neaizmirst arī mazos zemniekus, daudzi no kuriem plūdu rezultātā ir nonākuši uz izdzīvošanas robežas.

Plūdu sakarā pašvaldība lūgs MK operatīvi piešķirt tai finansiālo palīdzību, jo pastāv bažas, ka pašvaldībai var aptrūkties tās rīcībā esošo līdzekļu dažādu steidzamu ar plūdu seku novēršanu saistītu darbu finansēšanai.

Valdību aicinās kompensēt dabas stihijas zemniekiem nodarīto kaitējumu, kā arī lūgs nepiemērot sankcijas par prasību neizpildi ES finansēto projektu realizācijā, kam par iemeslu bijuši plūdi. Tāpat tiks lūgts pagarināt zemniekiem kredītu atgriešanas termiņus.

Vēl pašvaldība lūgs piešķirt līdzekļus valsts nozīmes strauta Šņitka gultnes tīrīšanai pilsētas teritorijā un Rītups gultnes tīrīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu