Naktī uz ielas atrod puskailu trīs gadus vecu bērnu, ģērbtu tikai autiņbiksēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Naktī uz otrdienu Valsts policijā saņemts izsaukums uz Talsiem, kur trijos naktī uz ielas atradies nepilnus trīs gadus vecs zēns. Bērns pats saviem spēkiem bija izkļuvis no dzīvokļa, ģērbts vienīgi autiņbiksītēs.

Policijā informēja, ka 28.augustā ap plkst.03 tika saņemta informācija par to, ka Talsos, Voldemāra Ruģēna ielā kāds vīrietis sastapis mazu bērnu, kurš viens pats atradies uz ielas. Policisti nekavējoties izbrauca uz minēto vietu, kur tika sastapts vīrietis ar bērnu. Vīrietis paskaidrojis likumsargiem, ka izdzirdējis bērna kliedzienus un raudas, tāpēc uz ielas sastapto bērnu viņš nolēmis paņemt pie sevis automašīnā, lai bērns sasildītos, jo tas bija puskails un ar basām kājām. Vīrietis nodomājis, ka kāds nāks bērnu meklēt, taču tad, kad tas nenotika, viņš par notikušo informēja policiju.

Tā kā nebija zināmi bērna personas dati un tas, kur viņš dzīvo, tika pieņemts lēmums zēnu nogādāt Talsu novada krīžu centrā. Pēc bērna nodošanas krīžu centra darbinieku aprūpē Valsts policijas amatpersonas apskatīja tuvāko apkārtni vietā, kur zēns tika atrasts, taču nekas neliecināja par to, ka kāds meklētu bērnu.

Pēc dažām stundām tika saņemta informācija, ka netālu no vietas, kur zēnu atrada, manāma rosība. Likumsargi izbrauca uz minēto adresi Kārļa Mīlenbaha ielā, kur sastapa 15 gadus vecu jaunieti, kurš pastāstīja, ka ir bērna radinieks un zēna vecāki viņam uzticējuši bērnu pieskatīt. Kā apgalvoja jaunietis, kamēr viņš bijis aizmidzis, bērns bez viņa ziņas atstājis dzīvesvietu. Veicot paskaidrojuma pieņemšanu, jaunieša izelpā bija jūtams alkoholam raksturīgs aromāts. Jaunietis tika nogādāts policijas iecirknī, lai veiktu alkohola pārbaudi, un viņa izelpā konstatētas 0,14 promiles alkohola. Jaunietis tika nodots mātes aprūpē.

Savukārt mazā zēna vecāki, uzzinot par notikušo, neslēpa pārsteigumu, kā bērns varējis nokāpt no otrā stāva pa trepēm, kuras ir stāvas un vēl pie tam kāpņu telpā, kur ir tumšs. Kā parasti šādos gadījumos, arī šoreiz tika informēta bāriņtiesa un sociālais dienests. Valsts policija noskaidro notikušā apstākļus un katras iesaistītās personas atbildību šajā situācijā.

Šoreiz, pateicoties Talsu iedzīvotājam, nekas slikts nenotika un bērns arī nekur tālu nebija ticis. Nesen līdzīgs gadījums notika arī Liepājā, kur no savas dzīvesvietas izgāja divus un trīs gadus veci bērni, kurus, par laimi, arī sastapa iedzīvotāji un sagaidīja Valsts policijas ierašanos. Policija atgādina, ka vecāki ir atbildīgi par saviem bērniem, kā arī par to, kam atstāj savus bērnus pieskatīšanai. Tāpat apkārtējie aicināti būt vērīgi un informēt policiju par līdzīgām situācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu