Ušakovs: Es vēl neteiktu, ka Elksniņš vairs nebūs Daugavpils mērs (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašlaik es vēl neteiktu, ka Andrejs Elksniņš (S) nākamnedēļ vairs nebūs Daugavpils mērs, šorīt LTV «Rīta panorāmā» paziņoja partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs.

Ar ko Elksniņam vajadzētu vienoties par turpmāko sadarbību, Ušakovs īsti neatbildēja, vien sakot, ka izvēles iespējas nav pārāk plašas un «Andrejam jābūt aktīvam».

Ušakovs atzina, ka viena lieta ir uzvarēt vēlēšanās, otra - iegūt mēra amatu, bet trešā - noturēt koalīciju.

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdi par pašreizējā domes priekšsēdētāja Elksniņa gāšanu plānots sasaukt 7.septembrī, aģentūra LETA noskaidroja Daugavpils pilsētas pašvaldībā. Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi pašvaldībā iesnieguši deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji.

Trīs no «Mūsu partijas» saraksta Daugavpils domē ievēlētie deputāti parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti.

24.augustā Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima («Mūsu partija») atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Neskatoties uz notikušo, Elksniņš cer saglābt Daugavpils domē savu koalīciju, piedāvājot visiem deputātiem, izņemot vicemēru Eigimu un līdzšinējo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi (Latgales partija), apvienoties korupcijas apkarošanas koalīcijā.

Ceturtā no «Mūsu partijas» saraksta Daugavpils domē ievēlētā deputāte, partijas priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska aģentūrai LETA paskaidroja, ka līdz ar triju deputātu izstāšanos no koalīcijas, tā automātiski izjukusi un viņa patlaban ir sava veida neatkarīgais deputāts, ar kuru runā dažādu sarakstu pārstāvji.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai «Saskaņai», bet četras «Mūsu partijai».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu