Balsojums par Daugavpils mēra Elksniņa gāšanu notiks jau šo sestdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien, 2.septembrī, plkst.11 notiks Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēde, kurā paredzēts balsojums par pašreizējā domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (S) atbrīvošanu no amata, informēja Domes priekšsēdētāja birojā.

Skaidrojot dienas izvēli domes ārkārtas sēdes sasaukšanai, birojā pavēstīja, ka tas tiek darīts lai ļautu jaunajai domes vadībai sākt strādāt pēc iespējas ātrāk - visu vilkt līdz pēdējam neesot Elksniņa raksturā.

Savukārt intervijā laikrakstam «Diena» Elksniņš norādījis, ka domes sēde būs publisks pasākums un viņš gribot paskatīties, cik daudz cilvēku uz to sanāks.

Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi pašvaldībā iesnieguši deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji. Saskaņā ar likuma prasībām, sasaukt sēdi šajā situācijā nepieciešams divu nedēļu laikā, tas ir līdz 7.septembrim.

Jau vēstīts, ka trīs no «Mūsu partijas» saraksta Daugavpils domē ievēlētie deputāti parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti.

Pagājušo ceturtdien, 24.augustā, Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima («Mūsu partija») atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Neskatoties uz notikušo, Elksniņš cer saglābt Daugavpils domē savu koalīciju, piedāvājot visiem deputātiem, izņemot vicemēru Eigimu un līdzšinējo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi (Latgales partija), apvienoties korupcijas apkarošanas koalīcijā.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai «Saskaņai», bet četras «Mūsu partijai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu