Rēzeknē par € 775 000 atjaunos pilsētas domes ēku kompleksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu, Rēzeknē līdz šā gada beigām plānots pabeigt pilsētas domes ēku kompleksa atjaunošanas būvdarbus, informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Projekta «Pilsētas domes ēku kompleksa energoefektivitātes paaugstināšana» gaitā plānota abu korpusu jumtu siltināšana, galvenās ēkas fasādes atjaunošana un noklāšana ar inovatīvu energoefektivitāti paaugstinošu apmetumu, piebūves siltināšana, izbūvējot ventilējamo fasādi, apkures sistēmu un siltummezglu pārbūve, iekšējā apgaismojuma sistēmas pārbūve, kā arī fasādes ārējā apgaismojuma sistēmas atjaunošana.

Projekta realizācija ļaus uzlabot ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehniskās īpašības, tādējādi paaugstinot energoefektivitāti. Apkures sistēmas pārbūve un apgaismojuma tīklu atjaunošana un pārbūve nodrošinās publiskai ēkai piemērotu telpu mikroklimatu un samazinās enerģijas patēriņu, kā rezultātā saruks arī izdevumi par siltumapgādi un elektroenerģiju. Ēkas fasādes ārējā apgaismojumā tiks izmantotas LED tehnoloģijas, kas samazinās CO2 emisiju gaisā, elektroenerģijas patēriņu, uzturēšanas izmaksas, padarīs izteiksmīgāku fasādes izgaismojumu, kā arī uzlabos ēku kompleksa vizuālo estētisko noformējumu, padarot atjaunoto fasādi izteiksmīgāku. Pēc projekta īstenošanas Rēzeknes pilsētas domes administratīvo ēku komplekss iegūs mūsdienīgu ārējo izskatu, kas uzlabos arī kopējo pilsētas tēlu.

Projekts «Pilsētas domes ēku kompleksa energoefektivitātes paaugstināšana» tiek īstenots atbilstoši darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» specifiskā atbalsta mērķa «Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās» īstenošanas noteikumiem.

Projekta mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un pašvaldību izdevumu samazināšanos par siltumapgādi, veicot ieguldījumus Rēzeknes pilsētas domes ēku kompleksā Atbrīvošanas alejā 93 atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajām prioritātēm. Projekta realizācijas rezultātā plānots panākt primāras enerģijas patēriņa samazinājumu - 352 769 kWh/gadā un CO2 emisijas samazinājumu - 63.37 t CO2 gadā.

Projekta kopējās izmaksas ir 774 550 eiro, no kuriem ERAF finansējums - 546 777 eiro, Valsts budžeta dotācija - 24 123 eiro un Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums - 203 651 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu