Par Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāju ievēl Indriķi Putniņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ Vecpiebalgas novada domes deputāti par jauno pašvaldības vadītāju iecēla Indriķi Putniņu (Novada attīstībai), informēja pašvaldībā.

1979.gadā dzimušais Putniņš ir bijis aktīvs Zaļo un zemnieku sabienības (ZZS) politiķis - viņš ir bijis Latvijas Zemnieku savienības ģenerālsekretārs un ZZS valdes loceklis.

Putniņš par Vecpiebalgas pašvaldības vadītāju ievēlēts vienbalsīgi ar sanākušo vien sešu deputātu balsīm.

Jau vēstīts, ka pēdējā domes sēdē no amata atkāpās un deputāta mandātu nolika līdzšinējā Vecpiebalgas novada domes vadītāja Ellas Frīdvaldes-Andersones (Novada attīstībai). Šai sēdē mandātu nolika arī deputāte Agita Šulca (Novada attīstībai), bet vēlāk to izdarīja arī Frīdvaldes-Andersones vietniece Ilona Radziņa (Novada attīstībai).

Sēdes laikā bija plānots no amata atstādināt pašvaldības izpilddirektoru Hugo Duksi, kamēr tiek veikta izmeklēšana par viņa vienpersoniski pieņemto lēmumu nosakot cenu Inešu pagasta smilšu karjerā. Opozīcijas deputāti Duksim pārmet arī to, ka viņš astoņus gadus nav atskaitījies par izpilddirektora amatā paveikto. Šulca bija vienīgā koalīcijas deputāte, kas atbalstīja opozīcijas ierosinājumu par Dukša atstādināšanu.

Tomēr Duksi neizdevās atstādināt, jo viņš uz sēdi nebija ieradies slimības dēļ.

Vēlētāju apvienība «Par jaunajiem!» portālā «Facebook» norādīja, ka 1998.gada decembrī Cēsu rajona Inešu pagasta padome tās vadītāja Mārtiņa Frīdvalda, Frīdvaldes-Andersones tēva, vadībā noslēdza līgumu ar būvniecības firmu SIA «Virāža» par tiesībām uz 20 gadiem, tas ir, līdz 2019.gada 1.janvārim, izmantot smilts karjeru «Skolaskalns» Inešu pagastā. No 2009.gada 1.jūlija līgumu ar uzņēmumu pārņēma Vecpiebalgas novada pašvaldība.

Sākotnējā cena karjerā bija 20 santīmi par kubikmetru, taču līgumā bija iespēja katru gadu mainīt šo cenu, kas pirmo reizi tika izmantot 2014.gada 2.janvārī, kad pašvaldības izpilddirektors Duksis vienpersoniski noteica, ka kubikmetrs maksās 60 centus, vēsta dokuments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu