Smiltenes novada pašvaldība lūgs izsludināt novadā ārkārtas situāciju lauksaimniecībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Smiltenes novada domes deputāti šodien vienbalsīgi vienojušies lūgt valdībai izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā arī Smiltenes novadā, informēja pašvaldības vadītājs Gints Kukainis (VL-TB/LNNK).

Līdzīgi kā citviet Latvijā arī Smiltenes zemnieki nevar novākt ražu un uzsākt ziemāju sēšanu. Tāpat vairākās vietās, kur upes ir izgājušas no krastiem, ir applūdušas lauksaimniecības zemes.

Lietavas izskalojušas vairākus ceļus Smiltenes novadā, taču pašvaldība ar to spēj pati tikt galā, pastāstīja Kukainis.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā 29 novados Latgalē un daļā Vidzemes un Zemgales tika izsludināta ārkārtas situācija lauksaimniecībā.

Valdība iepriekš apstiprināja rīkojumu «Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu», kurā ir noteiktas Latvijas administratīvās teritorijas, kurās no šā gada 29.augusta līdz 30.novembrim spēcīgo lietavu un to radīto seku dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis lauksaimniecības sektorā.

Ministru kabinets iepriekš nolēma 29 novados izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecības sektorā, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu