Ar peldbaseinu beidzas € 20 miljonus vērtās Ķekavas sākumskolas būvniecība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 23.septembrī, Ķekavā atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību, informē Ķekavas novada dome.

Ķekavas sākumskolas būvēšana tika uzticēta būvuzņēmumam SIA «Abora». Sporta kompleksa ēkas arhitekts Edgars Dzenis norāda, ka tā ir veidota izmantojot īpašu siltuma atgūšanas tehnoloģiju. «Šī sistēma paredz, ka abos baseinos un dušās izmantotais ūdens nonāk nevis kanalizācijas sistēmās, bet tiek izdzīts cauri sistēmai, kura ūdens siltumu izmanto ēkas apsildīšanai,» skaidroja Dzenis.

Realizējot trešās kārtas projektu, sākumskolas baseina un sporta zāles būvniecībā esot izmantoti ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi, tādējādi, pēc projekta autoru apgalvotā, veidojot vienu no modernākajām skolām Latvijā.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Tāpat realizēts peldbaseins ar četriem 25 metrus gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Paredzēts, ka baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, taču no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī apmeklētājiem.

Projekta pirmajās divās kārtās izbūvētas mācību klases, aktu zāle un ēdināšanas bloks. Kopējais skolas būvniecības finansējums ir 20,4 miljoni eiro. 10,5 miljoni no tiem izlietoti trešajai kārtai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu