Pēc triju mēnešu ilgiem strīdiem par Mērsraga mēru ievēlēts Roberts Šiliņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc triju mēnešu ilgiem strīdiem par Mērsraga mēru ievēlēts Roberts Šiliņš («Mēs Mērsraga novadam»), trešdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Raidījumā norādīja, ka līdz ar pašvaldību vēlēšanām Mērsragā šovasar beidzās līdzšinējā mēra Laura Karlsona («Demokrātiju visiem») sešu gadu valdīšanas laiks, taču viņa pēcgājējs - jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Jānis Budreika (Latvijas Zemnieku savienība) - nostrādāja vien dažas dienas, nonāca uz darba nespējas lapas, līdz augustā nolika deputāta mandātu pavisam.

Pēc LTV vēstītā, šonedēļ par Mērsraga novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Šiliņš, tomēr to, ka deputāti dalījušies divās frontēs, varēja just arī pēdējā domes ārkārtas sēdē. Par vairākiem jautājumiem balsojums bija vienāds - piecas balsis par un četras pret, Karlsona partijai nostājoties opozīcijā.

Lai gan Mērsragam ievēlēts jauns novada mērs, domes sēdē deputāti nespēja vienoties par atļauju Šiliņam savienot mēra amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāju amatiem. Pats mērs uzskata, ka ar laiku šis jautājums tiks atrisināts.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Mērsraga novada domē četrus mandātus ieguva iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāja Karlsona saraksts «Demokrātiju visiem», trīs mandāti tika Latvijas Zemnieku savienībai, bet divi mandāti - «Mēs Mērsraga novadam». Četri mandāti Karlsonam nenodrošināja absolūtu vairākumu domē, un viņa saraksts palika opozīcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu