Jaunais Mērsraga mērs Šiliņš darbu cer savienot ar amatu ostā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Jaunais Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Roberts Šiliņš («Mēs Mērsraga novadam») cer, ka jautājumu par atļauju viņam savienot pašvaldības vadītāja darbu ar Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja amatu izdosies atrisināt sarunu ceļā, sacīja Šiliņš.

Mērsraga novada domes deputāti šonedēļ nespēja vienoties šajā jautājumā. Četri deputāti, kuri pārstāv Latvijas Zemnieku savienību (LZS) un sarakstu «Mēs Mērsraga novadam», balsoja par atļauju domes priekšsēdētājam savienot amatus, bet četri saraksta «Demokrātiju visiem» balsoja «pret».

Šiliņs uzskata, ka ar laiku šis jautājums tiks atrisināts. «Mēģināšanu atrisināt to sarunu ceļā. To ir iespējams izdarīt arī ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojumu, bet tas ir galējais līdzeklis,» sacīja Šiliņš. Nākamā ostas valdes sēde paredzēta 20.decembrī, līdz ar to, pēc Šiliņa domām, vēl ir pietiekami daudz laika, lai situāciju atrisinātu.

Opozīcijas deputāts Lauris Karlsons («Demokrātiju visiem») apšaubīja Šiliņa vēlmi risināt dialogu ar opozīcijas deputātiem. «Tā ir acu aizmālēšana. Četru mēnešu laikā viņš nav pat centies ar mums diskutēt,» sacīja Karlsons.

Skaidrojot savu motivāciju balsot pret atļauju Šiliņam savienot amatus, Karlsons norādīja, ka vispār nav atbalstījis Šiliņa un domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Leitas ievēlēšanu amatos un veidu, kā tas ticis izdarīts, līdz ar to esot arī pret atļauju savienot amatus.

Opozīcijas deputāts Andis Dārziņš («Demokrātiju visiem») savu balsojumu pret atļauju savienot Šiliņam amatus skaidroja kā protestu pret domē notiekošo un to, kā rīkojušies deputāti no LZS un «Mēs Mērsraga novadam». Viņaprāt ostas pārvaldnieks Jānis Budreika, kurš jūnijā pēc ievēlēšanas domes priekšsēdētāja amatā nostrādāja vien dažas dienas, paņēma darba nespējas lapu un augustā atkāpās no amata, rīkojies «ļoti nesmuki». Tāpat Dārziņam neesot izprotams tas, ka šonedēļ par domes priekšsēdētāju ievēlēts Šiliņš, kurš pārstāv Mērsraga vēlēšanās vismazāk balsu ieguvušo sarakstu «Mēs Mērsraga novadam».

Jau ziņots, ka pēc triju mēnešu ilgiem strīdiem par Mērsraga mēru ievēlēts Šiliņš, bet par domes priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Andris Leitas (LZS). Augusta beigās Šiliņš tika iecelts Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu