Līdz traģiskās nelaimes cēloņu noskaidrošanai Ventspils peldbaseinā pārtrauc peldēšanas nodarbības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ventspils peldbaseinā pārtrauktas peldēšanas apmācības nodarbības līdz brīdim, kamēr tiks noskaidroti 4.oktobra traģiskā nelaimes gadījuma cēloņi un pabeigtas dažādu institūciju pārbaudes, informēja olimpiskā centra «Ventspils» mārketinga menedžeris Rolands Gorškovs.

Peldēšanas apmācības nodarbības, ko bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem piedāvāja olimpiskais centrs «Ventspils», pārtrauktas gan mazajā peldbaseinā, kur gāja bojā četrus gadus vecais zēns, gan lielajā peldbaseinā.

Apmeklētāji un bērnu vecāki, kuri iegādājušies abonementus uz peldēšanas apmācībām Ūdens piedzīvojumu parkā, bet visas apmeklējuma reizes nav izmantojuši, aicināti vērsties pie baseina pārvaldnieka Māra Millera, zvanot pa tālruni 20222815 vai personīgi Ūdens piedzīvojumu parkā.

Pašlaik tiek veikts audits visiem olimpiskā centra «Ventspils» piedāvātajiem apmācību pakalpojumiem un tiek izstrādāts rīcības plāns drošības uzlabošanai Ūdens piedzīvojumu parka objektos. Pēc pirmajiem secinājumiem olimpiskais centrs «Ventspils» drošības nolūkos Ūdens piedzīvojumu parkā plāno piesaistīt papildus instruktorus un uzstādīt video novērošanas kameras. Audita laikā tiek pārbaudīta visu olimpiskā centra «Ventspils» instruktoru kvalifikācija.

Jau ziņots, ka 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka četrus gadus vecs zēns. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu