Saistībā ar zēna noslīkšanu OC «Ventspils» priekšnieks uz laiku atkāpies no pienākumu pildīšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Uz laiku, kamēr Ventspils pašvaldībā izveidotā komisija veic pārbaudi saistībā ar mazajā peldbaseinā notikušo traģisko negadījumu, olimpiskā centra «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis sevi atstatījis no pienākumu pildīšanas.

Boitmanis atstatījis sevi no amata pienākumu pildīšanas, ar to apliecinot, ka neietekmē vai kā citādi neiejaucas komisijas darbā.

Komisijas starpziņojumā tika rosināts olimpiskā centra dalībnieku sapulcē izvērtēt arī olimpiskā centra «Ventspils» amatpersonu atbildību. Kā ceturtdien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»), Ventspils dome ir tikai viena no olimpiskā centra līdzīpašniecēm – otra līdzīpašniece ir Latvijas Olimpiskā komiteja, līdz ar to centra amatpersonu atbildības izvērtēšana nav tikai domes ziņā.

Lembergs norādīja, ka Ventspils Ūdens piedzīvojumu parks ir atsevišķa olimpiskā centra «Ventspils» struktūrvienība. «Līdz ar to ir precīzi jāizvērtē, kas par ko un kā atbild. Lai atbild tie, kas tik tiešām atbild, nevis - kā kādam liekas. Tāda linča tiesa nedrīkst būt! Lēmumiem jābūt taisnīgiem,» sacīja Lembergs, piebilstot, ka vienā nelaimē nedrīkst nepamatoti radīt citas nelaimes.

Notikušā iemeslus izmeklē policija kriminālprocesā, bet par administratīvās atbildības izvērtēšanu atbild Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Peldēšanas apmācības vadītājs Viktors Zujevs, kura uzraudzībā notika negadījums, vairs peldbaseinā nestrādā. Tā kā viņš ir arī Ventspils sporta skolas «Spars» direktors, Ventspils Izglītības pārvaldei būs jāizvērtē viņa atbilstība šim amatam.

Vienošanās starp instruktoru un olimpisko centru «Ventspils» gan noteic, ka visu atbildību par drošību ir uzņēmies instruktors, tomēr olimpiskajam centram tik un tā paliek kontroles funkcija, ja nodarbībām tiek izmantotas peldbaseina telpas.

Komisijas galvenais uzdevums ir secināt, kas jāpilnveido šādu nodarbību organizēšanā, lai novērstu potenciālos riskus, atzina Lembergs.

Kā ziņots, 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka četrus gadus vecs zēns. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību».

Ventspils peldbaseinā pārtrauktas peldēšanas apmācības nodarbības līdz brīdim, kamēr tiks noskaidroti 4.oktobra traģiskā nelaimes gadījuma cēloņi un pabeigtas dažādu institūciju pārbaudes, aģentūru LETA informēja olimpiskā centra «Ventspils» mārketinga menedžeris Rolands Gorškovs.

Peldēšanas apmācības nodarbības, ko bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem piedāvāja olimpiskais centrs «Ventspils», pārtrauktas gan mazajā peldbaseinā, kur gāja bojā četrus gadus vecais zēns, gan lielajā peldbaseinā.

IKVD savukārt atklājis, ka peldēšanas mācību programma, kurā gājā bojā zēns, nav bijusi lincencēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu