Baložos plāno ievērojami paaugstināt maksu par siltumenerģiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

No nākamā gada janvāra Baložos plānots par vairāk nekā 20% celt maksu par siltumenerģiju, liecina SIA «Baložu komunālā saimniecība» publiskotā informācija.

Šobrīd iedzīvotāji maksā 53,78 eiro par kilovatstundu, taču plānots, ka no janvāra šī cena būs 64,87 eiro par kilovatstundu, tādējādi siltumenerģijas tarifam palielinoties par 20,62%.

«Baložu komunālā saimniecība» pārstāve Jolanta Meikšāne skaidro, ka šādas izmaiņas plānotas saistībā siltumenerģijas ražotāja SIA «Baložu siltums» paaugstināto ražošanas cenu. «Baložu komunālā saimniecība» šajā situācijā ir siltuma pārvadītājs, nevis ražotājs, tāpēc īsteno «Baložu siltuma» ieviestās cenu izmaiņas.

Meikšāne skaidro, ka novembrī uzņēmums par tarifa izmaiņām organizēs publisko apspriešanu. Par to, vai izmaiņas ieviest lems Sabiedrisko pakalpojumu regulators.

Meikšāne norāda, ka 1.janvāris šajā situācijā varētu būt vairāk informatīvs termiņš, jo pieredze rāda, ka tarifu maiņas process nereti ir ilgstošs. «Pērn, kad mainījās ūdens piegādes tarifi, process ieilga un sākotnēji noteiktajā termiņā izmaiņas spēkā nestājās,» viņa atgādināja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu