Carnikavā par desmit miljoniem eiro plāno būvēt jaunu skolu un koncertzāli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carnikavas dome

Nākamgad Carnikavā plānots sākt Izglītības kvartāla būvniecību, kura izveides izmaksas varētu būt aptuveni desmit miljoni eiro, pastāstīja Carnikavas domes pārstāve Dace Zandfelde.

Plānots, ka Izglītības kvartāls Carnikavā atradīsies starp Jūras, Zvejnieku, Nākotnes un Smilšu ielām. Tajā tiks izbūvēta vispārizglītojošā skola, jo šobrīd Carnikavā ir pamatskola, bet perspektīvā plānota vidusskola, Mūzikas un mākslas skola, bibliotēka, koncertzāle, kā arī tiks pārbūvēts stadions.

Zandfelde skaidroja, ka kvartāla izbūves galvenais mērķis izglītības kvalitātes nodrošināšana, tostarp mūžizglītība. Jau šobrīd gan Carnikavas pamatskola, gan Carnikavas Mūzikas un mākslas skola izjūt telpu nepietiekamību, jo audzēkņu skaits ar katru gadu pieaug, turklāt tiek prognozēts, ka šī tendence saglabāsies.

Pašlaik Carnikavas pamatskolā mācās 383 bērni, lai gan skolas kapacitāte ir 275.

Foto: Carnikavas dome

Domes pārstāve norādīja, ka precīzas būvniecības izmaksas būs zināmas tikai pēc tam, kad noslēgsies būvniecības iepirkums, kas orientējoši varētu būt nākamā gada pavasarī. Taču provizoriskie aprēķini liecina, kas tas varētu izmaksāt līdz desmit miljoniem eiro.

Projektam ir atvēlēts Eiropas Reģionālās attīstības fondu finansējums 1 034 058 eiro apmērā. Apvienojot to ar valsts līdzfinansējumu, kopā kvartāla izbūvei būs sniegts atbalsts 1 216 539 eiro apmērā.

Carnikavas novada dome gan cerot, ka valdība un Izglītības un zinātnes ministrija pārskatīs Eiropas finansējuma dalījumu valstī un radīs iespēju sniegt atbalstu lielākā apjomā.

Izglītības kvartāla būvniecību plānots uzsākt nākamajā vasarā vai rudenī. Paredzēts, ka tā ilgs vismaz 18 mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu