Katarakta Ventspilī: komplikācijas pēc operācijām esot radījusi nesterila ampula

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī kataraktas operāciju pacientiem, kuriem radušās komplikācijas, esot teikts, ka komplikāciju iemesls ir nesterila šķīduma ampula, tikmēr slimnīcā neapstiprina šādu faktu, uzsverot, ka vēl turpinās apstākļu izvērtēšana.

Ar aģentūru LETA sazinājās kādas kataraktas operācijas pacientes, kurai arī konstatētas komplikācijas, bet mazāk smagā formā nekā Stradiņa slimnīcā ievietotajiem pacientiem, radiniece. Sieviete pauda neizpratni, kādēļ slimnīcas līdz šim sniegtajos paziņojumos teikts, ka komplikāciju iemesls pagaidām nav zināms. «Pacientiem skaidri tika pateikts, ka iemesls ir nesterila šķīduma ampula un ka tā it kā esot ražotāja vaina,» sacīja pacientes radiniece.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde, komentējot pacientes radinieces teikto, norādīja, ka pašlaik nav aizdomu par konkrētu iespējamo infekcijas avotu. «Slimnīcas administrācija vēlas informēt, ka šobrīd notiek gadījuma izmeklēšana, lai noteiktu infekcijas avotu, un šobrīd aizdomas uz kādu konkrētu medikamentu vai instrumentu nav, tādēļ šis apgalvojums ir interpretācija. Izmeklējumi joprojām noris, tāpēc apstiprinošus vai noliedzošus faktus nevaram sniegt,» teica slimnīcas pārstāve.

Slimnīcā ir izveidota speciāla izmeklēšanas komisija, kas uzdevusi paņemt paraugus no operāciju virsmām, operāciju zāles gaisa, visiem operācijās izmantotajiem instrumentiem, šķīdumiem un medikamentiem. «Pēc pašreizējās informācijas, bakterioloģiskie izmeklējumi pagaidām ir negatīvi, bet pilnu atbildi varēsim sniegt pēc 14 dienām,» informēja Grinvalde.

Kā ziņots, desmit pacientiem radušās medicīniska rakstura komplikācijas pēc acs kataraktas operācijas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Deviņi no viņiem ārstējas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle aģentūrai LETA skaidroja, ka acu katarktas operācijas minētajā dienā Ventspils slimnīcā veikuši Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas mediķi. Savukārt operācijās izmantots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas aprīkojums, instrumenti un medikamenti.

Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska patlaban atturas no minējumiem, kāpēc pacientiem pēc operācijas radušās komplikācijas, jo vispirms svarīgi redzēt analīžu rezultātus. «Viņa mazāk to saista ar konkrētā ārsta darbu, bet tīri ar apstākļiem, kas bijuši konkrētajā vietā,» iepriekš piebilda Sīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu