Opozīcija prasa sasaukt Daugavpils domes ārkārtas sēdi aptieku jautājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pieci partiju «Saskaņa» pārstāvošie Daugavpils domes opozīcijas deputāti pieprasījuši sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par mēra Riharda Eigima («Mūsu partija») rīkojuma atteikties no pašvaldības aptieku izveides trīs mikrorajonos atcelšanu, informēja pašvaldībā.

Rīkojumu par atteikšanos no aptieku izveides Gajokā, Križos un Cietoksnī Eigims parakstījis septembrī, divas nedēļas pēc ievēlēšanas Daugavpils mēra amatā.

Ideja veidot pašvaldība aptiekas šajos mikrorajonos pieder bijušajam Daugavpils mēram Andrejam Elksniņam (S). Nedz Gajokā, nedz arī Križos un Cietoksnī patlaban nav nevienas aptiekas.

Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi parakstījis Elksniņš, kā arī deputāti Valērijs Kononovs, Mihails Lavrenovs, Anatolijs Gržibovskis un Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Domes ārkārtas sēdes datums pagaidām nav nozīmēts. Tikmēr kārtējā domes sēde plānota 26.oktobrī plkst.14, un tās darba kārtībā aptieku jautājums nav iekļauts.

Kā ziņots, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis («Mūsu partija») iepriekš prognozēja, ka, atverot pašvaldības aptiekas Daugavpils mikrorajonos, kuros to pagaidām nav - Gajokā, Križos un Cietoksnī - tās būtu jādotē, minēto mikrorajonu mazās apdzīvotības dēļ.

Ņemot vērā, ka Latvijā zāļu tirdzniecība notiek caur zāļu lieltirgotavām, kurām katrai ir savi aptieku tīkli, vicemērs pieļāva, ka diez vai lieltirgotavas sāks pārdot saviem konkurentiem zāles lētāk. Tādējādi kļūst skaidrs, ka īstenot «Saskaņas» ieceri par pašvaldības aptieku atvēršanu pilsētā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem lētākas zāles, bez pašvaldības finansiālā atbalsta nav iespējams. Savukārt vai pašvaldībai būtu ekonomiski lietderīgi dotēt šādu aptieku uzturēšanu, ir nopietns jautājums.

Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs (Mūsu partija) informēja, ka iespēju nodrošināt pilsētas iedzīvotājiem zāļu iegādi ar atlaidēm var arī, ieviešot pilsētnieka kartes. Arī Eigims norādīja, ka šāda pieejam būšot izdevīgāka arī iedzīvotājiem, jo nevajadzēšot doties uz konkrētiem pilsētas mikrorajoniem, lai iegādātos lētāka zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu