Ventspils novadā lūdz izsludināt ārkārtas situāciju saistībā ar postījumiem lauksaimniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Zemkopības ministrija (ZM) saņēmusi vēstuli no Ventspils novada pašvaldības ar lūgumu šajā novadā izsludināt ārkārtas situāciju saistībā ar lietavu nodarītajiem postījumiem lauksaimniekiem, pastāstīja Zemkopības ministrijas (ZM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

«Mēs papildus esam saņēmuši vēstuli no Ventspils novada pašvaldības ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju,» sacīja Muceniece, piebilstot, ka ZM par to drīzumā informēs Krīzes vadības padomi.

Vienlaikus viņa piebilda, ka par ārkārtas situācijas izsludināšanu attiecīgajā novadā vēl būs jālemj Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdē, un pēc tam Ministru kabinetam.

Viņa sacīja, ka, neskaitot Ventspils novada pašvaldību, citas pašvaldības pēdējās dienās nav vērsušās ZM ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju.

Jau ziņots, ka arī Vecumnieku novada dome pieprasīs Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā Vecumnieku novada pašvaldības administratīvajā teritorijā. Novada domes deputāti bija sasaukuši ārkārtas sēdi, lai izskatītu Vecumnieku novada lauku attīstības konsultantu iesniegumu «Par ārkārtas situācijas izsludināšanu lauksaimniecībā», jo septembrī un oktobrī ilgstošās lietavas padarījušas neiespējamu labības kulšanu, dārzeņu novākšanu un ziemāju iesēšanu.

Patlaban ārkārtas situācija lauksaimniecības jomā ilgstošo lietavu un plūdu radītās situācijas dēļ izsludināta 29 novados, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Kā atbildīgā institūcija par darbību koordināciju ārkārtas situācijas laikā noteikta ZM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu