Ziemeļkurzemē pētnieki iesaka saglabāt vidusskolas Talsos un Rojā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pētījuma «Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā» autori iesaka Talsu ietekmes areālā saglabāt vidusskolas Talsos un Rojā.

Pētījumā ieteikts attīstīt valsts ģimnāziju un vidusskolu Talsos. Potenciāli tur varētu būt 349 vidusskolēni, ieskaitot iespējamos jaunpienācējus no Dundagas, Valdemārpils, Mērsraga un Ugāles vidusskolām, kuras pētnieki iesaka reorganizēt.

Pašlaik būtu ieteicams saglabāt arī Rojas vidusskolu, kurai attālām teritorijām pietiekami perspektīvu vidusskolēnu skaitu nodrošinātu jaunpienācēji no Dundagas, Valdemārpils un Mērsraga. Vienlaikus pētnieki gan norāda, ka, neskatoties uz pašreizējo Rojas vilcējspēku, nevar tomēr izslēgt, ka depopulācijas dēļ arī šī skola tālākā nākotnē būs jāreorganizē un vidusskolēniem būs jāturpina mācības Talsos.

Straujās depopulācijas un nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ lauku skolām salīdzinoši augstais obligāto centralizēto eksāmenu (OCE) indekss (53,2%) var nebūt pietiekams arguments, lai turpināt uzturēt Dundagas vidusskolu, iesakot reorganizēt to par pamatskolu.

Depopulācijas un nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ ieteicams

Mērsraga vidusskolu reorganizēt par pamatskolu.

Šo pašu iemeslu, kā arī zemā OCE indeksa (36,9%) dēļ Valdemārpils vidusskolu pētnieki iesaka reorganizēt par sākumskolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu