KNAB aizrāda Jēkabpils domes deputātei par strādāšanu mēra padomnieku birojā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jekabpils.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizrādījis Jēkabpils pašvaldības deputātei Kristīnei Ozolai (VL-TB/LNNK), kura deputātes amatu savienoja ar aizliegtu amatu Jēkabpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Raivja Ragaiņa (Latvijas Zaļā partija) padomnieku birojā, informēja KNAB.

Birojs nolēma neuzsākt lietvedību un atbrīvoja Ozolu no administratīvās atbildības, izsakot viņai mutvārdu aizrādījumu.

Jau ziņots, ka augusta sākumā no Ozolas tika saņemts iesniegums ar lūgumu atbrīvot viņu no Jēkabpils domes priekšsēdētāja padomnieces pienākumu pildīšanas, un domes priekšsēdētājs to parakstīja. Tagad Ozola pilda tikai deputātes pienākumus.

Jēkabpils mēra padomnieces pienākumus Ozola sāka pildīt 4.jūlijā un beidza 15.augustā.

Latvijas Televīzija (LTV) iepriekš vēstīja, ka Ozola amatu mēra padomnieku birojā ar algu 2000 eiro mēnesī saņēma bez konkursa drīz vien pēc koalīcijas izveidošanas.

Viņas pienākums bija izvērtēt likumprojektus un normatīvos aktus, kas skar Jēkabpils intereses. Taču šādu amatu apvienošanu, iespējams, aizliedz likums «Par pašvaldībām», vēstīja LTV.

Likumā minēts, ka pašvaldības domes deputāts nedrīkst ieņemt attiecīgās pašvaldības administrācijā amatu, kura pienākumos ietilpst domes lēmumu projektu sagatavošana, domes lēmumu tiesiskuma un lietderības pārbaude, kontrole un uzraudzība pār domes pieņemto lēmumu izpildi un padomu un konsultāciju sniegšana pašvaldības amatpersonām, vēstīja LTV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu