Liepājā autobusa šoferis vēlu vakarā izsēdina meiteni svešā vietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad 19. novembra vēlā vakarā liepājniece Evita izveda pastaigā suni, viņa pieturā pamanīja sēžam un raudam meiteni, kuru autobusa šoferis bija izsēdinājis no autobusa. Laikraksts «Kurzemes Vārds» noskaidroja, ka šoferis patiešām ne vien pārkāpis darba noteikumus, bet rīkojies necilvēcīgi, izsēdinot bērnu no transportlīdzekļa un pasakot, ka viena pasažiera dēļ līdz galapunktam Kuršu laukumā nebrauks. Liepājas Autobusu parks šoferi sola disciplināri sodīt.

«Nabaga bērns viens pats svešā pilsētā, desmitos vakarā, tumsā, ne tajā apdzīvotākajā pilsētas vietā sēž pieturā un raud. Kur ir šofera sirdsapziņa?» Facebook raksta Evita.

«Ar to bērnu sazin kas varēja notikt, ja mēs ar vīru nebūtu tieši šajā laikā gājuši laukā ar suni. Tādas dusmas šādos brīžos par bezatbildību un pilnīgu līdzcietības trūkumu sabiedrībā,»

sašutumu publiski pauda liepājniece.

Liepājas Autobusu parka autobusam svētdienas vakarā bija jābrauc no Aizputes caur Dunalku līdz Kuršu laukumam Liepājā. Tā vietā, lai kursētu pēc maršruta, šoferis nolēma meiteni izsēdināt «Metalurga» pieturā, piemetinot, ka neesot jēgas braukt līdz galam, ja autobusā ir viens pasažieris.

Cik meitenītei gadu, «Kurzemes Vārdam» precizēt neizdevās, toties uzņēmuma vadība apstiprināja, ka incidents noticis reģionālajā maršrutā «Aizpute – Liepāja». Laikraksts raksta, ka noskaidrots, kurš šoferis braucis šajā reisā, pieprasīts paskaidrojums. Šoferis apliecinājis, ka patiesi licis bērnam izkāpt vienu pieturu iepriekš.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns «Kurzemes Vārdam» apliecinājis, ka šofera rīcībai nav attaisnojuma. Šā iemesla dēļ pieņemts lēmums šoferi par pārkāpumu disciplināri sodīt. Krongorns uzņēmuma vārdā ar laikraksta starpniecību atvainojās pasažierei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu