Fotoradars fiksējis garāžā ieslēgtu automašīnu (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autovadītāja Inga uzskata, ka policija viņai nosūtījusi nepamatotu soda kvīti. Lai arī fotoradars fiksējis, ka viņas automašīna 8.martā pārkāpusi ātrumu, sieviete to pilnībā noliedz. Inga apgalvo, ka norādītajā datumā un laikā viņa bijusi mājās, savukārt automašīna stāvējusi garāžā aiz slēgtām durvīm, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Ar auto izbrauc reti

Inga ar savu automašīnu brauc reti. Taču, kā izrādās, viņa paspējusi nonākt fotoradara uzmanības lokā. Autovadītāja nesen saņēmusi policijas administratīvā pārkāpuma protokolu, kurā norādīts, ka viņa pārkāpusi ātrumu 8.martā pulksten 9:24.

«Interesanti ir tas, ka

es šajā dienā atrados mājās pie televizora.

Man mašīna bija ieslēgta garāžā, neviens ar viņu nav braucis,» tā raidījumam «Tautas balss» apgalvoja Inga.

Viņa noliedz arī to, ka kāds cits todien būtu braucis ar viņas auto. Bērni esot pārāk mazi, savukārt viņas vīrs pārvietojas ar savu auto.

Iespējams, pārsniegts ātrums citā dienā

Sieviete stāsta, ka protokolā norādītajā laikā nav braukusi: «Mašīnu lietoju tikai es, tā bija ieslēgta garāžā, atslēga bija pie manis. Mājās vēl bija mans brālēns ar savu sievu.»

Inga gan atceras kādu citu dienu, kad bija braukusi ar auto un pa ceļam bija manījusi fotoradaru.

«Braucu 3., 4. martā un 15., 16. martā, un atceros situāciju, kad 16.martā, braucot virzienā no Rīgas uz Kauguriem - ap to vietu, kur ir norādīts radars, - tur izdarīju pārkāpumu, jo pretī brauca mašīna ar ļoti lielu ātrumu un apdzina citas mašīnas, un pat bija jāpieraujas malā, lai tā man neuzskrietu virsū. Man ātrums varēja būt 52 km/h.»

Policija iesaka pārsūdzēt sodu

Vērtējot šo gadījumu, Valsts policijā raidījumam atzina, ka autovadītājai nekas cits neatliek, kā vien rakstīt iesniegumu – pārsūdzēt sodu. Tas jāuzspēj mēneša laikā, sacīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Vai maz iespējams pierādīt, ka auto nav atradies uz ceļa fotoradara fiksētajā brīdī? Policijā norāda, ka likumsargiem ir savas metodes, kā to noskaidrot.

Kā vēstīja «Tautas balss»,

šādu situāciju kā Ingai policija piedzīvo pirmo reizi.

Ja autovadītājai izdosies pierādīt, ka auto patiesi 8.martā atradies garāžā, tad šis būs pirmais precedents.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu