Radars bulciņmašīnā (126)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Pagājušajā nedēļā kāds TVNET lasītājs jau vēstīja par tumši zilu fotoradaru uzstādītāju mašīnu, kas būtībā arī ir fotoradars, jo ātruma mērierīce darbu veic caur stiklu tieši no salona.

1. aprīlī TVNET lasītājs Gunārs to pašu zilo Opel Combo ir pamanījis ap plkst. 15 Daugavgrīvas ielā, un arī šoreiz fotoradars satiksmi vēro no salona. Un tas nav 1.aprīļa joks.

Foto: TVNET lasītājs

Joks nav arī Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieka Edmunda Zivtiņa iepriekš teiktais: «Uzņēmumam ir jānodrošina fotoradaru izvietošana un kategoriski nedrīkstētu būt nekāda slēpšana - to mēs viņiem esam norādījuši arī rakstiski. Cik es zinu, kompānijai ir iekšējie noteikumi, kas stingri aizliedz slēpt vai maskēt radarus. Šādi pārkāpumi ir cilvēciskais faktors, domāju, visticamāk, mazās pieredzes dēļ, kas pakāpeniski attīstīsies. Domāju, ka šādu gadījumu kļūs arvien mazāk un mazāk, kamēr izbeigsies vispār.»

Var atzīmēt, ka mobilie fotoradari no salona strādā arī citās valstīs, tikai, piemēram, Īrijā tie ir speciāli marķēti un labi saskatāmi auto, lai autovadītājiem nebūtu divu domu, ka ātruma pārsniegšana konkrētajā vietā var beigties ar soda kvīti pasta kastītē pēc kāda laika.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu