Traktoriem paaugstinās tehniskās apskates cenas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par trešdaļu līdz pat divām reizēm tiks paaugstinātas cenas vairākās pozīcijās traktortehnikas tehniskajai apskatei, paredz valdības šodien apstiprinātais Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras jaunais pakalpojumu cenrādis.

Jau esošo pakalpojumu cena palielinājusies pozīcijās, kur pieaugušas stingrās uzskaites materiālu iegādes un uzturēšanas izmaksas, piemēram, traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numura zīmei, valsts reģistrācijas numura zīmes izvēlei no saraksta un citās.

Traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numura zīmes izsniegšana līdzšinējo 4,13 latu vietā maksās 6,15 latus, savukārt papildu resursu un datu apstrāde - hologrammas izgatavošana un veidlapas noformēšana - līdzšinējo 3,31 lata vietā izmaksās 4,51 latu.

Izvēloties valsts reģistrācijas numura zīmi, līdzšinējo desmit latu tiks prasīti 16,23 lati, valsts tehniskās apskates, tehniskās kontroles uzlīme vai talons līdzšinējo 0,65 latu vietā maksās 1,22 latus, bet identifikācijas numura ievadīšana informatīvajā sistēmā līdzšinējo 4,13 latu vietā izmaksās 6,18 latus.

Līdz ar to traktortehnikas tehniskās apskate varētu sadārdzināties par 47% - no iepriekšējiem 8,09 latiem līdz 11,91 latam, nerēķinot valsts reģistrācijas numura zīmes izmaksas.

Projekts papildina patlaban spēkā esošos pakalpojumus ar vairāk nekā desmit jauniem pakalpojumiem, piemēram, traktortehnikas motora jaudas mērījumi, dīzeļmotora sprauslu pārbaude un regulēšana, traktortehnikas vadītāju mācību instruktoru apmācība, mācību materiāli traktortehnikas vadītājiem, suvenīru tirdzniecība un citiem.

Noteikumi stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu