Jauni fakti par smago Tīnūžu avāriju: ir aizdomas, ka pārgalvīgais Mazdas vadītājs bija dzēris

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Ķeguma novada Rembates pagastā uz jaunās šosejas, kas ved uz Latgali, notika kārtējais nopietnais negadījums, kurā cietuši vairāki cilvēki, un tas viss viena pārgalvīga šofera dēļ.

Smaga avārija ar septiņām iesaistītām automašīnām vakar vakarā notika šosejas Tīnūži-Koknese 17. kilometrā. Pēc sākotnējās versijas automašīnas Mazda šoferis veicis pārgalvīgu manevru – centies apdzīt automašīnu kolonnu, neskatoties uz to, ka pretējā joslā strauji tuvojas vairāki spēkrati.

«Mūs sāka strauji apdzīt Mazdas šoferis. Tas no kreisās puses, kurš stāv vistālāk no visiem. Viņš mūs sāka apdzīt ar ātrumu 140 kilometri stundā. Un kā te runā, kāds no viņiem noteikti bija dzēris. Viņš sāka visus apdzīt, es redzēju, ka viņš lido kādai citai mašīnai tieši pretī. Viņš pat nesāka neko darīt, kaut gan varēja iebraukt labajā joslā, bet viņš neko nedarīja, ietriecās mašīnā, mašīnu sagrieza. Tur divas mašīnas saskrējās, un es vienā trāpīju, neko nevarēju izdarīt,» stāsta avārijā iesaistītais.

Vēl viens notikumu aculiecinieks apgalvo tieši to pašu. Vainīgs Mazdas vadītājs, un pastāv aizdomas, ka viņš bijis reibumā. Šāda pārgalvība vismaz liek par to domāt, turklāt arī pasažieri neesot skaidrā.

Mazdas pasažieri vai nu izliekas par muļķiem, vai arī tiešām nav sapratuši, kas noticis avārijas brīdī vai mirkli pēc tās. Lūk, viena šīs kompānijas puiša komentārs par notikušo: «Braucām pa savu joslu, jutām, ka baigais «bāziens», un tad mēs kādas četras saules sākām griezt. Pretī kāds bija izbraucis? Laikam jā! Es nezinu, es nesapratu.»

Negadījumā cietuši seši cilvēki un pamatīgi sabojātas un pat iznīcinātas vairākas automašīnas, tāpēc arī saprotama dažādu alternatīvu versiju kultivēšana, tomēr policisti saka, ka jau šobrīd esošās liecības diezgan skaidri norāda uz avārijas cēloņiem. Vēl tikai jautājums, vai izdosies saprast, kurš sēdējis Mazdai pie stūres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu