Gada pirmajos mēnešos palielinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad līdz 15.martam Latvijā reģistrēti 3866 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 344 vairāk nekā pagājušajā gadā, informēja Valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Tāpat palielinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros cietuši cilvēki. Šogad 591 negadījumā ir cietuši cilvēki, kas ir par 18% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Arāja skaidroja, ka šajā laika posmā ir samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaits, jo pērn bojā gāja 27 cilvēki, bet šogad - 25. Lielākais skaits no bojā gājušajiem ir transporta līdzekļu vadītāji un gājēji. Šogad bojā gājuši 11 vadītāji un astoņi gājēji. «Bojā gājušo gājēju īpatsvars sastāda trešdaļu no visiem bojā gājušajiem, kas joprojām tos padara par vienu no visneaizsargātākajām ceļu satiksmes dalībnieku kategorijām,» piebilda Arāja.

Kontrolējot atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, policijas darbinieki 2017.gada pirmajos divos mēnešos fiksēja 12063 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, kas ir par 2083 mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Līdztekus policijas darbinieku fiksētajiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, šogad pirmajos divos mēnešos par 42 stacionāro fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem sastādīti 48 416 protokoli.

Policijā informē, ka 11025 protokoli sastādīti ārvalstu transportlīdzekļu īpašniekiem, kas salīdzinājumā ar 2016.gada sastādītajiem protokoliem ir 6,7 reizes vairāk, tomēr jāņem vērā, ka pērn uz Latvijas ceļiem darbojās tikai 20 stacionārie radari.

Pēc Arājas paustā, nemainīgi pastiprinātu uzmanību policijas darbinieki pievērš vadītājiem, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Šogad divos mēnešos fiksēti 648 šādi gadījumi, kas ir par 72 gadījumiem mazāk nekā pērn. Turklāt par 33% samazinājies arī velosipēdu un mopēda vadītāju skaits, kas vadījuši transporta līdzekli reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu