Vakar ceļu satiksmes negadījumos bojā gājis vadītājs un gājējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Darek Delmanowicz / PAP

Vakar Latvijā reģistrēts 61 ceļu satiksmes negadījums, kuros gāja bojā divi un cieta vēl 11 cilvēki. Viena gājēja ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā Rīgā, bet vēl viens cilvēks gāja bojā, apgāžoties automašīnai Ogres novadā, informēja Valsts policijā.

Abi bojāgājušie, viens no kuriem bija gājējs, fiksēti ceļu satiksmes negadījumos Rīgas reģionā. No 11 cietušajiem astoņi bija gājēji, tostarp septiņi cieta negadījumos Rīgā.

Plkst. 19.58 Lāčplēša ielā, Rīgā, kāda 1986.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu Rover, uzbrauca nenoskaidrotam gājējam – vīrietim, kurš no gūtajām traumām negadījumā vietā diemžēl gāja bojā.

Savukārt ap plkst. 3.00 naktī Ogres novadā, Ogresgala pagastā (a/c A6) automašīna Ford Galaxy nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja automašīnas autovadītājs, 1986.gadā dzimis vīrietis, liecina sākotnējā informācija.

Lai gan šķiet, ka ārā jau ir plus grādi un dienas kļūst garākas, transportlīdzekļu vadītājiem jārēķinās, kā naktīs joprojām var piesalt un ceļa segums var būt slidens,

tāpat arī redzamība brīžiem var būt apgrūtināta, tāpēc aicinām šoferus joprojām izvēlieties laikapstākļiem un diennakts tumšajam laikam atbilstošu braukšanas manieri! Tāpat svarīgi, lai autovadītāji parūpētos par sava transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, īpaši riepu kvalitāti, norāda Valsts policija.

Avārijās kopumā 10 cilvēki cieta Rīgā un tās apkārtnē, bet viens - Latgalē.

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi 11 autovadītājus - četrus Rīgā, trīs Latgalē, divus Vidzemē un pa vienam Kurzemē un Zemgalē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 205 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 82 autovadītāji, Zemgalē - 44, Vidzemē - 33, Kurzemē - 20, bet Latgalē - 26.

Kopumā policija vakar noformējusi 578 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aptuveni puse no kuriem noformēti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu