19 gadus veca jauniete ar Range Rover «lido» pa Jūrmalas šoseju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien pēcpusdienā Valsts policijas darbinieki, kuri strādā ar netrafarēto operatīvo transportu, Kārļa Ulmaņa gatvē pārkāpuma brīdī pieķēra kādu 19 gadus vecu autovadītāju, kura apvidus automobilī Range Rover traucās ar 154 km/h.

Trešdien, 22. martā ap pulksten 16:00 Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, kontrolējot atļautā braukšanas ātruma ievērošanu ar netrafarēto policijas automašīnu, pamanīja automašīnu Range Rover, kas pa Kārļa Ulmaņa gatvi Rīgas virzienā traucās ar 154 kilometriem stundā.

Vietā, kur konstatēta ātruma pārsniegšana, atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, tātad automašīna pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 60 kilometriem stundā, norāda Valsts policijā.

Apturot automašīnu, policijas darbinieki konstatēja, ka tās vadītāja ir 1997. gadā dzimusi jauniete, kurai policijas darbinieki sastādīja Administratīvā pārkāpuma protokolu pēc 149.8 panta 20. daļas, nosakot

soda naudu 400 eiro apmērā un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz 6 mēnešiem.

«Šāda ātruma izvēle skaidri parāda autovadītājas nerēķināšanos ar citiem satiksmes dalībniekiem, jo braucot ar ātrumu, kurš vairāk nekā par 60 kilometriem stundā pārsniedz atļauto, vadītāja būtiski apdraud ne vien savu, bet arī visu apkārtējo satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību,» uzsver Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Minēto pārkāpumu policijas darbinieki fiksēja ar netrafarēto policijas auto, kas ir viens no visefektīvākajiem veidiem agresīvu un pārlieku steidzīgu autovadītāju fiksēšanai.

«Jau maijā Valsts policija saņems 40 jaunas netrafarētas policijas automašīnas,

kas ļaus mums maksimāli efektīvi cīnīties ar agresīvajiem braucējiem un rupjiem ātruma pārkāpumiem,» norāda Krapsis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu