Saistībā ar kritisko ceļu stāvokli Zemgales pašvaldības lūdz atjaunot valsts autoceļu fondu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ņemot vērā dramatisko valsts un reģionālās nozīmes autoceļu stāvokli, kā dēļ Zemgales reģiona iedzīvotājiem nereti liegtas tiesības saņemt pamatpakalpojumus dažādās jomās, Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padome nolēmusi aicināt Satiksmes ministriju atjaunot valsts autoceļu fondu, informēja ZPR sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš.

«Ik gadu ZPR valsts autoceļu sakārtošanas programmai aktualizē reģiona autoceļu sarakstus, tos iesniedzot VAS «Latvijas Valsts ceļ» un Satiksmes ministrijai, tomēr šīs programmas īstenošana notiek ļoti lēni un nepienācīgā apjomā. Esošo asfalta un grants autoceļu stāvoklis turpina pasliktināties, bet ceļu atjaunošanas un rekonstrukcijas apjomi nav pietiekami,» pauda Ieviņš, skaidrojot, ka Zemgalē ceļu stāvokļa dēļ neskaitāmos maršrutos nav iespējama nedz normāla pārvietošanās, nedz arī reģiona iedzīvotājiem iespējams saņemt izglītības, veselības, drošības un citu jomu pamatpakalpojumus.

ZPR Attīstības padomes 2017.gada marta sēdē nolemts aicināt Satiksmes ministriju un VAS «Latvijas Valsts ceļi» steidzami izvērtēt reģionā un visā valstī izveidojušos situāciju ar valsts autoceļu ar grants segumu stāvokli un to uzturēšanas kvalitāti.

Tāpat uzsvērts, ka situācija ievērojami pasliktinājās līdz ar brīdi, kad valstī tika likvidēts valsts autoceļu fonds. Tādēļ ZPR Attīstības padome lūdz valsts autoceļu fondu atjaunot, tā izveidojot ilgtspējīgu sistēmu valsts autoceļu sakārtošanas programmas finansēšanai. Šādi būtu iespējams ceļus atjaunot plānveidīgi un efektīvi, saskaņā ar plānošanas reģionu iesniegtajiem sakārtojamo autoceļu sarakstiem, klāstīja Ieviņš.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Māris Kučinsks (ZZS) parakstījis vairākiem ministriem adresētu rezolūciju, aicinot meklēt risinājumus Bauskas novada valsts autoceļu ar grants segumu stāvokļa uzlabošanai, jo iepriekš Bauskas novada deputāti domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu