Rīgā pieķerts neatlaidīgs dzērājšoferis - divi sodi vienā dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

29.martā Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, ka Rīgā, Dārziņu ielas rajonā pārvietojas automašīna, kuras šoferis, iespējams, ir alkohola reibumā. Pārbaudīt minēto informāciju devās Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, kuri Dārziņu ielā apturēja automašīnu Mercedes Benz. Automašīnas vadītājs izrādījās 1969. gadā dzimis vīrietis, kura izelpā alkohola koncentrācija sasniedza 2,38 promiles.

Vīrietim tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, kas paredz sodīt ar administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Pēc administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas pārkāpējs kājām devās prom, bet policijas darbinieki izsauca auto evakuatoru un pēc tā ierašanās devās prom no notikuma vietas.

Brīdī, kad auto evakuatora vadītājs veica priekšdarbus automašīnas evakuēšanai, atgriezās automašīnas vadītājs ar rezerves atslēgu komplektu, un, lietojot fizisku spēku pret auto evakuatora vadītāju, iesēdās automašīnā un no notikuma vietas aizbrauca.

Pēc notikušā auto evakuatora vadītājs vēlreiz izsauca policijas darbiniekus, kuri, balstoties uz auto evakuatora vadītāja liecībām, sastādīja vīrietim vēl vienu administratīvā pārkāpuma protokolu pēc par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt vadītāja apliecības.

Otro reizi dodoties meklēt automašīnu, policijas darbinieki sastapa 1969. gadā dzimušo vīrieti, kurš bija paspējis automašīnu novietot pie savām mājām un turpināja ceļu kājām.

Jāuzsver, ka minēto vadītāju policijas darbiniekiem izdevās aizturēt, pateicoties iedzīvotāju vērībai, kuri, redzot aizdomīgas autovadītāja darbības, ziņoja policijai. Policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu