Avārijās Latvijā gājis bojā viens, bet cietuši vēl 16 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 89 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens, bet cieta vēl 16 cilvēki, informēja Valsts policija.

Avārija, kurā gāja bojā cilvēks, reģistrēta Zemgalē. Krustpils novada Vīpes pagastā uz autoceļa Mežāre-Vīpe-Stūrnieki sadursmē ar kravas automašīnu gājis gājis 1998.gadā dzimis automašīnas «VW Golf» vadītājs. Kā informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece, traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika vakar plkst.8.20 no rīta, saduroties automašīnai «VW Golf» un kravas automašīnai «Scania» ar piekabi, kuru vadīja 1967.gadā dzimis vīrietis. Vieglās automašīnas vadītājs no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē Sandra Vējiņa, sadursmē ar kravas auto cietusī vieglā automašīna notikuma vietā atradās grāvī uz jumta. Ieradušies notikuma vietā, glābēji to novietoja uz riteņiem, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD Zemgalē saņēma piecus izsaukumus - vienu uz ugunsgrēka dzēšanu, bet četrus uz glābšanas darbiem.

Kā ziņots, vakar Latvijā reģistrēti kopumā 89 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens, bet cietuši vēl 16 cilvēki.

Vēl pa pieciem cilvēkiem cieta avārijās Latgalē un Kurzemē, trīs - Rīgā, divi - Zemgalē, bet viens - Vidzemē. No cietušajiem divi bija gājēji, bet viens - riteņbraucējs.

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi sešus autovadītājus. Divi dzērājšoferi aizturēti Kurzemē, bet pa vienam - Rīgā, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Rīgā noķerti arī divi autovadītāji, kuri bija lietojuši narkotikas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 198 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 62 autovadītāji, Vidzemē - 53, Zemgalē - 45, Kurzemē - 20, bet Latgalē - 18 šoferi. Galvaspilsētā divi autovadītāji sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 565 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aptuveni puse no kuriem piemēroti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu