Zemu lidojoša lidmašīna vai motocikls? Ātrumpārkāpējs traucies ar 159 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Piektdien ap plkst.20 Talsu novada Ģibuļu pagastā, uz autoceļa Rīga – Ventspils, pieķerts motociklists, kurš traucies ar 159 kilometriem stundā, informēja Valsts policijā.

Patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki pamanīja kādu «Yamaha» markas motociklu, kas lielā ātrumā traucās Ventspils virzienā. Motocikla vadītājs ceļa posmā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, sasniedza ātrumu 159 kilometri stundā.

Fiksējot pārkāpumu, policisti nekavējoties apturēja steidzīgo 1982.gadā dzimušo motocikla vadītāju.

Par tik būtisku ātruma pārsniegšanu pārgalvīgajam motocikla vadītājam draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka šonedēļ satiksmes dalībniekus sāks uzraudzīt lielākā daļa jauno satiksmes uzraudzībai paredzēto netrafarēto policijas automašīnu. Policijai iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti «Subaru Forester» apvidus automobiļi un «Škoda Superb» markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 «Opel Mokka», 46 «Škoda Octavia» un 15 mikroautobusi «Renault Traffic».

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai esot tieši «Subaru Forester» un mikroautobusi «Renault Traffic». Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai «sajauktu kārtis» un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka Ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar «Opel Mokka» automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu