Būvniekiem uzdod labot atsevišķos ceļu posmos atklātos defektus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) konstatējuši defektus dažos izremontētajos ceļu posmos un uzdevuši būvniekiem atklātos defektus izlabot.

LVC speciālisti ir konstatējuši defektus remontdarbos uz Valmieras šosejas (autoceļš Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam. LVC Ceļu laboratorijas mērījumi un būvuzraudzības veiktās pārbaudes liecina, ka atsevišķos posmos uzklātā asfalta virskārta nav līdzena.

Šajā objektā būvnieks ir SIA «Binders», apakšuzņēmējs - SIA «Lemminkainen Latvija». Būvnieki par saviem līdzekļiem pārbūvē seguma virskārtu autoceļa posmos pie Valmiermuižas gājēju pārejas un aiz Valmieras pie pagrieziena uz Valku.

Būvnieki labo defektus arī uz autoceļa Ventspils (Leči)-Grobiņa, kur vienā posmā pārbaudes mērījumi uzrādīja neatbilstību izurbto paraugu sliežu testā - asfalts bija pārāk nenoturīgs pret paliekošām deformācijām, kas nozīmē, ka var parādīties rises.

Šajā objekta ģenerāluzņēmējs ir SIA «Strabag», apakšuzņēmējs - SIA «Via». Posmā ar konstatēto neatbilstību būvniekiem par saviem līdzekļiem būs jāklāj jauns asfalts. LVC eksperti pārbaudīs asfaltbetona virskārtas izturību pret paliekošajām deformācijām arī pārbūvētai asfalta segai.

LVC Ceļu laboratorijas speciālisti veic regulāras kvalitātes pārbaudes būvniecības objektos valsts autoceļu tīklā, kā arī ārkārtas pārbaudes, kuras notiek, nebrīdinot būvniekus. Gadījumos, kad pārbaužu rezultāti uzrāda neatbilstību specifikāciju kvalitātes prasībām, būvniekiem šie defekti ir jālabo par saviem līdzekļiem. Tāpat būvniekiem var tikt piemēroti naudas sodi vai garantijas termiņa pagarinājums.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu