Pēc pusotra gada policijai beidzot līgums par pārvietojamo fotoradaru iegādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijai (VP) pēc aptuveni pusotra gada ilgiem pūliņiem ir izdevies noslēgt līgumu par jaunu pārvietojamo fotoradaru iegādi, līdz ar to mērierīces konkursa uzvarētājs apņēmies piegādāt 60 dienu laikā.

VP preses pārstāve Ance Rozīte pastāstīja, ka par konkursa uzvarētāju atzīts uzņēmums «Reck». Konkursa rezultātu pārsūdzības termiņi ir beigušies un šodien ir noslēgts līgums, saskaņā ar kuru «Reck» 60 dienu laikā jāpiegādā 12 jaunās mērierīces.

Līguma summa ir 793 578 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

VP šobrīd izmanto divus no 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem.

Jau ziņojām, ka «Reck» iepriekš ir piegādājis stacionāros fotoradarus.

Konkurss par pārvietojamo radaru iegādi tika izsludināts 2016.gada sākumā, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt, tāpēc policijai bija nepieciešams veikt atbilstošas procedūras, lai izsludinātu jaunu konkursu.

Jauns konkurss tika izsludināts tikai pērn rudens pusē. Neskatoties uz VP plāniem, atkal tika saņemtas komersantu sūdzības par konkursa prasībām un to izskatīšanai bija nepieciešams laiks, tāpēc pieteikšanās termiņš tika pagarināts.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija. Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari. Šogad būs pieslēgti vēl 20 fotoradari un 2018.gadā - vēl 40.

Valsts finansējumu satiksmes drošības uzlabošanā iegulda, ne tikai iegādājoties fotoradarus, bet arī speciālos transportlīdzekļus. Nesen VP atņēma 40 jaunas netrafaretās automašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu