CSDD: Iniciatīva ļaut motocikla vadītājiem izmantot sabiedriskā transporta joslas ir vērtējama

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iniciatīva ļaut motocikla vadītājiem izmantot sabiedriskā transporta joslas ir vērtējama, atzīst Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba. Pēc viņa teiktā, šāda prakse, ļaujot motocikla vadītājiem izmantot sabiedriskā transporta joslas, ir sastopama arī citās valstīs.

«Šī ir izvērtējama iedzīvotāju iniciatīva, tomēr CSDD kopumā uzskata, ka šis risinājums varētu būt iespējams. Tas varētu tikt atļauts ar nosacījumu, ka tiek izvērtētas vietas, kur tas ir droši un lietderīgi, kā arī uzstādot attiecīgās ceļa zīmes,» sacīja Rumba.

Pēc viņa teiktā, šāda prakse, ļaujot motocikla vadītājiem izmantot sabiedriskā transporta joslas, ir sastopama arī citās valstīs.

Kā ziņots, sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par atļauju motocikliem un mopēdiem, netraucējot sabiedriskā transporta kustību, braukt arī pa sabiedriskā transporta joslām.

Kā iniciatīvas autors norādīts Kristaps Kaļiņins. Viņaprāt, būtu tikai ērti un droši, ja tiktu atļauts motocikliem un mopēdiem, netraucējot sabiedriskā transporta kustību, braukt arī pa sabiedriskā transporta joslām, turklāt pašreiz daudzi to arī dara, lai gan tas ir oficiāli aizliegts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu