3,57 promiļu reibumā bēg no policijas un taranē policijas automašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Sestdien, 08.jūlijā, Rēzeknes ceļu policisti, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, saņēma informāciju par aizdomīgu automašīnu VW, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Turpinot patrulēšanu, likumsargi pamanīja minēto transportlīdzekli, un nolēma to apturēt, lai veiktu ierasto pārbaudi.

Ieslēdzot zilās bākugunis un skaņas signālu, policisti sekoja iespējamam pārkāpējam, ka arī vairakkārt pa skaļruni lika automašīnai apstāties, taču automašīnas vadītājs nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli, un palielinot kustības ātrumu, uzsāka bēgšanu, ar ko reāli apdraudēja pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Turpinot bēgt, VW neizvēlējās drošu kustības ātrumu, ka rezultātā Raiņa un Andrupenes ielu krustojumā iebrauca dzīvojamās mājas žogā, to bojājot. Piebraucot pie notikuma vietas, likumsargi mēģināja vadītāju apturēt, taču viņš nolēma turpināt kustību un atpakaļgaitā iebrauca stāvošajā dienesta automašīnā, to bojājot. Pēc sadursmes, vadītājs turpināja bēgt, nobrauca no ceļa braucamās daļas, un pēkšņi sāka braukt pa ietvi, šoreiz apdraudot arī gājējus. Nobraucot no ietves, automašīna VW noslāpa un vairs nevarēja turpināt kustību, savukārt vadītājs un viņa pasažieris tika aizturēti.

Pārbaudot aizturētās personas, tika noskaidrots, ka 1977.gadā dzimis vīrietis vadīja transportlīdzekli būdams 3.57 promiļu stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar visiem augstāk minētajiem likumpārkāpumiem tika sastādīti vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.5 panta 5.daļas, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, — piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt pēc 149.15 panta 4.daļas, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, — transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu