Cēsu tehniskās apskates naktī pārbaudīti 177 auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Cēsīs organizētajā pasākumā «Tehniskās apskates nakts» pagājušajā naktī tika pārbaudīti 177 automobiļi, informēja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Pārbaudīto automašīnu vidējais vecums bija 15 gadi. 76% transportlīdzekļu speciālisti atklāja lielākus vai mazākus bojājumus, kas potenciāli atstāj negatīvu ietekmi uz satiksmes drošību. Pagājušajā naktī Cēsīs atklātie «Top 3» bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī nenoregulētām gaismām.

Cēsis šogad bija pirmā reģionālā tehniskās apskates stacija, kurā notika ikgadējais pasākums «Tehniskās apskates nakts». Nākamie šādi pasākumi būs Rēzeknē (12.augustā), Tukumā (19.augustā), Rīgā (26.augustā), kā arī nupat atklātajā Siguldas tehniskās apskates stacijā (2.septembrī). Reģionālās stacijās tiek organizēta iepriekšēja pierakstīšanās uz auto bezmaksas diagnostiku, savukārt Rīgā būs «dzīvā rinda».

CSDD pasākumā «Tehniskās apskates naktis» jau sesto gadu tiek piedāvāts autovadītājiem bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā. Ja klients vēlas, viņš pasākuma laikā var veikt arī sava auto tehnisko apskati, izdarot nepieciešamos maksājumus, informēja Bērziņa.

Cēsīs «Tehniskās apskates nakts» notika jau otro reizi. Iepriekš, 2014.gadā, Cēsīs tika pārbaudīti 136 auto un vairāk nekā 80% transportlīdzekļu speciālisti atklāja trūkumus vai bojājumus, kas potenciāli atstāj negatīvu iespaidu kā uz satiksmes drošību, tā uz apkārtējo vidi.

Cēsu tehniskās apskates stacijā pērn tika pārbaudīti 19 068 automobiļi. Dienā Cēsīs vidēji apkalpo 76 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Cēsīs iziet 63% auto, savukārt Latvijā šis rādītājs 2016.gadā bija vidēji 59%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu