Vilciens sadūries ar auto - bloķēta satiksme uz ceļa Jelgava-Tukums pie Līvbērzes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vilciena un auto avārijas dēļ šorīt bloķēta satiksme uz autoceļa Jelgava - Tukums, skaidroja Valsts policijā. Negadījums ap plkst.9 noticis pie Līvbērzes pārbrauktuves. Negadījumā cietušo nav.

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) pārstāve Ieva Kustova sacīja, ka automašīna, kurā atradās divi cilvēki, šķērsojusi pārbrauktuvi pie aizliedzošā sarkanās gaismas signāla un sadūrusies ar kravas vilcienu.

«Sadursme bija salīdzinoši viegla, abi automašīnā esošie paši atteicās no medicīniskās palīdzības. Arī dzelzceļa infrastruktūra sadursmē nav bojāta,» piebilda Kustova.

Vienlaikus LDz pārstāvji gan atzina, ka negadījumā ir nedaudz bojāta kravas vilciena lokomotīve.

Tāpat LDz pārstāvji piebilda, ka šajā dzelzceļa posmā pasažieru vilcieni nekursē.

Uz Līvbērzes pārbrauktuves 2000.gada 11.martā notika viena no lielākajām dzelzceļa katastrofām Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Saskrienoties vilcienam un vieglajai automašīnai, no sliedēm nogāja un aizdegās astoņas cisternas ar dīzeļdegvielu. Toreiz tika norādīts, ka šī pārbrauktuve nav aprīkota ar aizsargbarjeru, bet vienlaikus arī skaidrots, ka aizsargbarjeru neesamību ne vienmēr var uzskatīt par iemeslu vilcienu un automašīnu sadursmei, jo ir bijuši vairāki gadījumi, kad automašīnas ar vilcieniem saduras arī uz pārbrauktuvēm ar aizsargbarjerām, jo cenšas tās apbraukt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu