BMW tumsas aizsegā pilsētā traucas ar ātrumu 226 km/h (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Otrdien Ventspilī aizturēts autovadītājs, kura vadītā automašīna traukusies ar ātrumu 226 kilometri stundā (km/h).

Kā portālu TVNET informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova, otrdien, 22.augustā, ap plkst. 23.50 Ventspilī, Talsu ielā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki, patrulējot ar trafareto automašīnu, apturēja automašīnu «BMW 535», kuras vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, traucās ar ātrumu 226 km/h.

Par šādu pārkāpumu draud naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz divpadsmit mēnešiem. Šajā gadījumā tika pieņemts lēmums vīrietim piemērot maksimālo sodu – 680 eiro un tiesību atņemšanu uz divpadsmit mēnešiem.

Transportlīdzekļa vadītājs, 1985. gadā dzimis vīrietis, jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem, tāpat viņam iepriekš ir atņemtas tiesības.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Jau ziņots, ka policija aktīvi rīkojas, lai notvertu pārgalvīgos ātrumpārkāpējus uz Latvijas ceļiem. Otrdien VP saņēmusi 12 jaunus pārvietojamos fotoradarus, kas ļaus ātrumu uz autoceļiem kontrolēt jau septembrī.

Atbilstoši policijas prasībām jaunie fotoradari spēs konstatēt ātruma pārkāpumus arī diennakts tumšajā laikā, karstumā un aukstumā. Tie ražoti kādā Nīderlandes uzņēmumā.

Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari. Šogad būs pieslēgti vēl 20 fotoradari un 2018.gadā - vēl 40.

Valsts finansējumu satiksmes drošības uzlabošanā iegulda, ne tikai iegādājoties fotoradarus, bet arī speciālos transportlīdzekļus. Pavasarī VP saņēma 40 jaunas netrafaretās automašīnas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu