Atjaunota satiksme starp Kārsavu un Rēzekni; joprojām slēgti vairāki autoceļi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgo lietavu dēļ Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti autoceļi, tāpēc satiksme slēgta uz vairākiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kārsavas un Ilūkstes apkārtnē. Pašlaik pa vienu joslu atjaunota satiksme uz šosejas A13 starp Kārsavu un Rēzekni.

(Ar jaunāko informāciju precizēta visa ziņa)

Pēc uzņēmuma «Latvijas valsts ceļi» (LVC) sniegtās informācijas, satiksme uz valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva)-Lietuvas robeža (Medumi) posmā starp Kārsavu un Rēzekni pa vienu joslu atjaunota no plkst.11.

«Lai atjaunotu satiksmi, tika pieņemts lēmums izņemt caurteku, kas bija iebūvēta zem autoceļa klātnes. Izņemot caurteku, tika nolaists ūdens un aizbērti izskalojumi,» skaidroja LVC. Darbus veica AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» sadarbībā ar LVC speciālistiem.

Joprojām ir slēgta satiksme uz vairākiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kārsavas un Ilūkstes apkārtnē. Informācija par slēgtajiem autoceļu posmiem ir pieejama LVC mājaslapā satiksmes ierobežojumu kartē.

Iepriekš ziņots, ka sakarā ar plūdiem ir slēgta satiksme uz valsts reģionālā autoceļa Ilūkste (Virsaiši) - Bebrene - Birži (P72) pie Kaldabruņas (26,6.km). Lietavu dēļ ceļš ir pārplūdis un tiek izskalots. Slēgts arī autoceļš Viļaka - Kārsava 37.kilometrā.

Satiksme ir slēgta deviņos valsts vietējo autoceļu posmos: Tilža - Baltinava pie Baltinavas (18,8.km), Upītes - Demerova pie Demerovas (6,7.km), Rogovka - Mežvidi pie Rogovkas (2.km), Rogovka - Mežvidi pie Bliseniem (5.km), Višķi - Grāveri pie Ambeļiem (7,4.km), Bozova - Kaskāni pie Bozovas (1,1.km) un Verēmi - Rogovka pie Čudarāniem (9.km), Mērdzene – Stiglova (V533) (5,5.km) un Mērdzene – Čeri (V534) (6.km).

LVC atgādina, ka joprojām visā Latvijā turpinās satiksmes ierobežojumi sakarā ar remontdarbiem. Turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa Salaspils novadā, posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas. Satiksme tur var būt īpaši palēnināta.

Visvairāk satiksmes ierobežojumu būvdarbu dēļ saglabājas starp Varakļāniem un Viļāniem, kur ir 12 luksoforu posmi. Vidzemē ceļā no Augšlīgatnes līdz Nītaurei jārēķinās ar pieciem luksoforu posmiem un dažviet arī ar apbraucamajiem ceļiem, tāpēc, lai izbrauktu šo posmu, vajadzīga papildus stunda. Uz Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Bukupei ir septiņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt 45 minūtēs.

Šodien notiek riteņbraukšanas sacensības «Baltic Chain Tour», kas virzīsies pa maršrutu Jelgava-Iecava-Baldone-Ķegums-Suntaži-Inčukalns-Murjāņi-Ragana-Turaida-Sigulda. Sacensību laikā pa ceļu pārvietosies riteņbraucēju grupa Ceļu policijas pavadībā, līdz ar to satiksme netiks apturēta, tomēr būs apgrūtināta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu