Bauskas Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieku par auto vadīšanu dzērumā atlaiž no darba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Uģis Ivo Dzelzkalējs par automašīnas vadīšanu reibumā ir atlaists no darba, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Izvērtējot pret VP amatpersonu sākto disciplinārlietu, Dzelzkalējs atvaļināts no darba iekšlietu iestādēs, jo auto vadīšana reibumā, arī ārpus darba laikā, nav savienojama ar alkohola lietošanu, uzsver VP.

Pirmdien, 18.septembrī, Bauskas rajona tiesa plāno skatīt Dzelzskalēja administratīvo pārkāpumu.

Jau vēstīts, ka Dzelzkalēja vadīto privāto automašīnu «Volkswagen Passat» ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki apturēja ārpus darba laika.

Konstatēts, ka amatpersona pie auto stūres sēdusies, būdama 1,8 promiļu reibumā.

Par notikušo sākta disciplinārlieta, bet administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nosūtīti tiesai lēmuma pieņemšanai.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu