Stiprā lietus dēļ iespējami ceļu satiksmes apgrūtinājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Šodien Latvijā gaidāmas spēcīgas lietavas un vēja brāzmas, tāpēc uz autoceļiem var veidoties izskalojumi, bet vēja brāzmas var lauzt koku zarus un gāzt kokus, brīdina «Latvijas valsts ceļi» (LVC).

LVC aicina autovadītājus informēt par izskalotajiem un applūdušajiem autoceļiem, kā arī vējā gāztajiem kokiem, zvanot uz bezmaksas diennakts infolīniju 8000 5555.

Latgalē ilgstoša lietus rezultātā upēs un novadgrāvjos ir cēlies ūdens līmenis un applūduši vairāki autoceļi. Atašienes pagastā ir slēgts valsts reģionālā autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona posms, ir apturēti arī tur notiekošie būvdarbi.

Tāpat ir slēgti triju vietējās nozīmes autoceļu posmi: Žīguri-Silaciems-Katleši tā 11,8.kilometrā Viļakas novada Žīguru pagastā pie Katlešiem, Livzinīki - Krīvu Stiglova tā 2,6.kilometrā Kārsavas novada Mežvidu pagastā, kā arī Rožupe - Švirksti tā 1,3.kilometrā pie Rožupes pagasta Švirkstiem.

Satiksme uz applūdinātajiem un izskalotajiem autoceļiem tiek atjaunota tiklīdz krītas ūdens līmenis un uz ceļiem ir iespējams veikt darbus, apgalvo LVC.

Tāpat visā valsts teritorijā turpinās autoceļu remontdarbi. Pirmdienas rītā autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi Pierīgā, īpaši uz Rīgas apvedceļa Salaspils novadā. Uz Rīgas apvedceļa pie tilta pār Mazo Juglu notiek būvdarbi un satiksme tur tiek organizēta pa vienu ceļa joslu. Lai arī darbdienās tur strādā satiksmes regulētāji, satiksme var būt palēnināta, īpaši virzienā no Baltezera puses. Tranzīta transportam un vietējiem iedzīvotājiem LVC iesaka izmantot citus maršrutus.

Arī citur valsts autoceļu tīklā turpinās remontdarbi, un lielākie satiksmes ierobežojumi ir noteikti no Varakļāniem līdz Viļāniem, kur ir 12 luksoforu posmi, no Rēzeknes līdz Ludzai, kur ir seši luksoforu posmi, pie Saldus, kur ir seši luksoforu posmi, no Bašķiem līdz Preiļiem, kur ir septiņi luksoforu posmi, kā arī no Augšlīgatnes līdz Nītaurei, kur ir četri luksoforu posmi un vietām apbraucamie ceļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu