Policija publicē 105 pārvietojamo fotoradaru iespējamās atrašanās vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Radaru karte

20 iespējamie radari plānoti Rīgā, tāpat vairāki tiks izvietoti Rīgas reģionam tuvākajos novados. Radari var tikt izvietoti uz gandrīz visiem valsts galvenajiem autoceļiem, kā arī nelielu pilsētu centrālajās ielās, piemēram, pie Saldus ģimnāzijas.

Tāpat transportlīdzekļu vadītājiem jārēķinās, ka radari var atrasties tuvu valsts robežai, piemēram, mērierīci policija plāno izvietot Zilupes novadā, Zaļesjes pagastā, uz autoceļa Ludza-Krievijas robeža.

Tuvākajā laikā sāks darboties 12 jaunie pārvietojamie fotoradari. Šobrīd mērierīces izmanto testa režīmā un autovadītāji vēl netiek sodīti.

Stacionāro un pārvietojamo fotoradaru atrašanās vietu saraksts

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA jau iepriekš skaidroja, ka pārvietojamie fotoradari būs izvietoti visos reģionos. «Vietas mājaslapā norādīsim, taču vadītāji nevarēs zināt, kurā dienā konkrētajā vietā tie atradīsies. Policijas uzdevums būs nevis naudas pelnīšana, bet satiksmes drošības uzlabošana,» uzsvēra Krapsis.

Atbilstoši policijas prasībām jaunie fotoradari spēs konstatēt ātruma pārkāpumus arī diennakts tumšajā laikā, karstumā un aukstumā. Tie ražoti kādā Nīderlandes uzņēmumā.

VP šobrīd turpina izmantot divus no 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija. Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 52 stacionārie fotoradari.

Valsts finansējumu satiksmes drošības uzlabošanā iegulda, ne tikai iegādājoties fotoradarus, bet arī speciālos transportlīdzekļus. Pavasarī policija saņēma 40 jaunas netrafaretās automašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu