Policisti Baltinavā dzenas pakaļ vadītājam, kura auto nav tehniskās apskates

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, Baltinavas novadā pamanīja kādu aizdomīgu «Volkswagen» markas automašīnu, kas piedalījās ceļu satiksmē bez izietas tehniskās apskates.

Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un, palielinot ātrumu, metās bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja iespējamajam pārkāpējam, kā arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, savukārt apdzīvotā vietā traucās ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts.

Pēc apmēram četras minūtes ilgas pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādināja un no notikuma vietas aizbēga.

Kā tika noskaidrots, automašīnas vadītājs ir 1967.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam ir noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu