Deputāti - ceļu huligāni? Pārkāpumu līderis - Urbanovičs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Saeimas pavasara sesijā un sesiju pārtraukumā administratīvi sodīts ducis deputātu, un visvairāk no viņiem ar transportlīdzekli pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegtā informācija Saeimai.

Visi 12 parlamentārieši sodus saņēmuši, jo bija pārkāpuši satiksmes noteikumus.

Deputāts Jānis Urbanovičs (S) sodīts divreiz. Pirmajā reizē sods piemērots par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 31 līdz 40 kilometriem stundā, ja tas veikts apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamajā zonā.

Otrreiz parlamentārietis sodīts pēc divām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) normām - par braukšanas ātruma pārsniegšanu par 21 līdz 30 kilometriem stundā, ja tas veikts apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamajā zonā, kā arī par attiecīgās apzīmējuma līnijas šķērsošanu no nepārtrauktās līnijas puses, veicot apdzīšanu.

Vēl šā gada maijā aģentūra LETA rakstīja, ka partijas «Saskaņa» Saeimas frakcijas vadītājs Urbanovičs pēdējo 15 gadu laikā piecas reizes bija pieķerts ātruma pārkāpšanā, līdz ar tagad kopējais sodu skaits ir sasniedzis septiņus. Toreiz politiķis apgalvoja, ka «mācību ir guvis» un pārkāpumus vismaz kādu laiku vairs nepieļaus. «Jūs jebkurā statistikā atradīsiet to, ko jūs gribat atrast. Ar to es gribu tikai teikt, ka neesmu tendēts uz pārkāpumiem. Tas ir viss. Mani audzinošais efekts skāra,» toreiz izteicās deputāts.

Deputātiem Intam Dālderim (Par!/V) un Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK) piemērots sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 31 līdz 40 kilometriem stundā. Parlamentārietis Rihards Kols (VL-TB/LNNK) sodīts par par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 21 līdz 30 kilometriem stundā, ja tas veikts apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamajā zonā.

Parlamentārietim Valteram Dambem (ZZS) piemērots sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 11 līdz 20 kilometriem stundā, ja tas veikts apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamajā zonā. Deputāts Jānis Klaužs (ZZS) un Rihards Eigims (LZS), kurš gan jau atstājis Saeimu pēc kļūšanas par pašvaldības deputātu, vēl esot deputāta statusā sodīts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 21 līdz 30 kilometriem stundā.

Deputāts Jānis Ādamsons (S) kā transportlīdzekļa vadītājs sodīts par aizlieguma ceļa zīmju prasību pārkāpšanu. Deputāts Romāns Mežeckis (NSL) sodīts pēc APK panta kā transportlīdzekļa vadītājs par ceļa nedošanu pie gājēju pārejas vai pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu apzīmētas pieturas.

Parlamentārietim Arvīdam Platperam (NSL) sods piemērots par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuras nav veikta īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Ilze Viņķele (Par!) , kura septembrī nolika deputātes mandātu, vēl esot parlamentārietes statusā sodīta par tālruņa lietošanu braukšanas laikā.

Savukārt parlamentārietei Lolitai Čigānei (Par!/V) sods piemērots par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija bija lūgusi IeM Informācijas centru sniegt datus no Sodu reģistra par laiku no 17.aprīļa līdz 4.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu