Kāpēc applūst Valdemāra un Elizabetes ielu krustojums? Nav izskaloti ūdens pieņēmēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Tikko izremontētais Krišjāņa Valdemāra un Elizabetes ielu krustojums, pat nelielu lietavu laikā var applūst, jo vēl nav izskaloti ūdens pieņēmēji, skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Nesen sociālajos tīklos iedzīvotāji pauduši bažas par to, ka tikko izremontētajā Krišjāņa Valdemāra un Elizabetes ielas krustojumā, pat pēc salīdzinoši nelieliem nokrišņiem, uz ielām veidojas milzu peļķes un tās applūst.

Departamenta pārstāve skaidro, ka pirms ieliek bruģi, apakšā tiek uzklāta grants kārta, kā rezultātā smilšu graudiņi un akmentiņi var aizsērēt ūdens pieņēmējus. Līdz ar to, šādas situācijas var atkārtoties vairākos atjaunotajos ceļa posmos.

Ūdens pieņēmēju attīrīšanu paredzēts veikt tuvāko nedēļu laikā un to veiks remontdarbus īstenojusī būvfirma. Šāda prakse gan neesot nekas neparasts, jo Kr.Valdemāra iela vēl neesot nodota ekspluatācijā.

Ielu nodošana ekspluatācijā esot ilgstošs process. Sākotnēji būvnieki iesniedz pieteikumu, ka ir pabeiguši visus paredzētos remontdarbus, pēc kā departamenta pārstāvji ar ekspertiem dodas pārbaudīt darba kvalitāti. Ja tiek atklātas nepilnības - būvniekiem dod laiku tās novērst.

«Pēc defektu novēršanas notiek atkārtota pārbaude un, ja paveiktais tiek atzīst par labu esam - tikai tad tiek saukta komisija, kas ielu pieņem ekspluatācijā,» skaidro departamenta pārstāve.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu