Aiztur šoferi, kurš ik rītu vienā vietā pārkāpj satiksmes noteikumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijā tika saņemts iesniegums par kādu agresīvu autovadītāju, kurš ik rītu konkrētā ceļa posmā sistemātiski veic pārkāpumus, tādējādi apdraudot ceļu satiksmes drošību. Policija ņēma vērā saņemto informāciju un pārbaudīja iesniegumā minēto ceļa posmu norādītajā laikā, kā rezultātā šonedēļ par ļoti rupjiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem izdevās aizturēt agresīvu šoferi.

Otrdien, 24.oktobrī, Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ap pulksten astoņiem no rīta uz autoceļa Rīga – Ainaži pamanīja iesniegumā aprakstīto transportlīdzekli. Lai konstatētu iesniegumā norādītos pārkāpumus, likumsargi uzsāka sekošanu, kuras laikā automašīnas Toyota Land Cruiser vadītājs veica virkni rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Autovadītājs veica apdzīšanas manevru pa pretējo braukšanas joslu, kā arī šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu – dubulto nepārtraukto līniju. Pēcāk šoferis turpināja braukt apdzīvotā vietā «Baltezers» pie atļautajiem 50 kilometriem stundā ar ātrumu 82 kilometri stundā.

Turpinot braukt pa Vidzemes šoseju Rīgas virzienā, vadītājs apsteidza tajā pašā virzienā braucošu transportlīdzekli pa labo pusi, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu – virziena saliņu. Iebraucot Rīgā, Juglas ielā vadītājs veica kārtējo rupjo pārkāpumu un šķērsoja regulējamo gājēju pāreju pie luksofora aizliedzošā sarkanā signāla. Jāuzsver, ka autovadītājs šādā veidā apdraudēja ne tikai sevi, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. 1956.gadā dzimušais vadītājs tika apturēts un viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, tāpat vīrietim piemērots sods 280 eiro apmērā.

Jāpiebilst, ka policija periodiski saņem dažādus iesniegumus par autovadītājiem, kuri klaji ignorē un neievēro ceļu satiksmes noteikumus.

Likumsargi izsaka pateicību vērīgajiem un aktīvajiem autovadītājiem, kuri nav vienaldzīgi un ziņo par šādiem agresīvajiem braucējiem. Tā kā policija nevar būt visur un visu izkontrolēt, aicinām arī turpmāk ziņot un informēt par šādiem šoferiem, kuri sistemātiski veic rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Iespēju robežās sniegtā informācija tiks pārbaudīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu