Reģionos ar mazu pasažieru skaitu kā sabiedrisko transportu varēs izmantot arī vieglās automašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere /

Lai reģionos ar mazu pasažieru skaitu kā sabiedrisko transportu varētu izmantot arī vieglās automašīnas, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā.

Likumā sabiedrisko transportlīdzekļu uzskaitījumu plānots papildināt ar vieglajiem transportlīdzekļiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Reģionos, kuros ir zems iedzīvotāju blīvums un mazs pasažieru skaits, praksē bieži vien dažus pasažierus pārvadā ar lieliem autobusiem. Lai šajos reģionos pasažieru pārvadājumi vispār būtu pieejami un reisi nebūtu jāslēdz, varēs izmantot arī mazos autobusus, mikroautobusus, kā arī vieglās automašīnas pēc pieprasījuma. Līdz ar to samazināsies izmaksas, kas valstij ir jāsedz un jākompensē pārvadātājiem, norādījuši likumprojekta autori.

Tāpat deputāti šodien, galīgajā lasījumā atbalstot grozījumus Ceļu satiksmes likumā, noteica, ka M1 kategorijas transportlīdzekļiem, kurus izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā, kārtējā tehniskā apskate būs jāveic divreiz gadā.

Regulējumu par sabiedriskā transporta pakalpojumiem plānots papildināt arī ar normām, kas nosaka valsts informācijas sistēmas izveidi braukšanas maksas atvieglojumu administrēšanai. Patlaban ir vairākas institūcijas, kas piešķir dažāda veida atvieglojumus, un katra no šīm datubāzēm ir savā iestādē, bet tās nav vienuviet, un bieži vien ir grūti šos atvieglojumus piemērot. Paredzēts, ka turpmāk šo visu administrēs Autotransporta direkcija.

Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, kā arī Ceļu satiksmes likumā galīgajā lasījumā vēl jāskata Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu