Pie Rīgas apvedceļa aizdedzināti divi fotoradari

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā naktī nezināmi ļaundari aizdedzinājuši divus stacionāros fotoradarus pie Rīgas apvedceļa, līdz ar to kopumā šogad no noziedznieku rokas cietušas jau sešas stacionārās mērierīces.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka ap plkst.2.30 policija saņēma informāciju no kāda aculiecinieka par to, ka Olaines iecirkņa apkalpojamā teritorijā uz Jelgavas šosejas pie Salaspils apvedceļa deg divi stacionārie fotoradari. Zem mērierīcēm bija aizdedzinātas riepas.

Policija sākusi kriminālprocesu. Ikvienu, kuram ir izmeklēšanai noderīga informācija, aicina zvanīt pa tālruni Olaines iecirknim 67 950 255 vai 110.

Policija arī pārbaudīs iespējamo saistību ar pārējiem šogad notikušajiem fotoradaru bojāšanas gadījumiem.

Jau ziņots, ka 8.oktobrī saņemts izsaukums par to, ka Aknīstē, Skolas ielā horizontāli noliekta konstrukcija, uz kuras novietota mērierīce. Pati mērierīce nebija cietusi.

Pirms tam kopš gada sākuma Latvijā ļaundari sabojājuši trīs fotoradarus. Šajos gadījumos mērierīce bija dedzināta, izmantojot riepas.

Septembra beigās Ozolnieku novadā uz ceļa Rīga - Jelgava pie pagrieziena uz Brankām aizdedzināts fotoradars. Šis bija viens no pirmajiem stacionārajiem radariem, kuru uzstādīja Latvijā.

Jūnija sākumā Jūrmalā uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla nezināmi ļaundari aizdedzināja fotoradaru.

Tāpat aprīļa sākumā pie Rīgas apvedceļa Salaspils - Babīte sadega stacionārais fotoradars.

Uz Latvijas ceļiem kopumā darbojas 52 stacionārie fotoradari. Savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40. Ar šo mērierīču uzstādīšanu nodarbojas CSDD. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015.gada februārī.

CSDD norāda, ka visi stacionārie fotoradari ir apdrošināti.

Drīzumā uz Latvijas ceļiem parādīsies arī Valsts policijas pārvietojamie fotoradari, kuru darbību uzraudzīs speciāls tuvumā esošs policijas darbinieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu