Aptauja: 35% autovadītājus no sēšanās pie stūres attur bailes no dalības intensīvā pilsētas satiksmē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāk nekā trešdaļu jeb 35% autovadītāju no sēšanās pie stūres attur bailes no dalības intensīvā pilsētas satiksmē, liecina degvielas tirgotāja «Circle K» un Drošas braukšanas skolas (DBS) veiktā aptauja.

Mazāk nekā piektdaļu jeb 15,4% autovadītāju norādījuši, ka viņus no sēšanās pie stūres attur bailes no apgrūtinošiem laikapstākļiem. Savukārt 14% respondentu atbild, ka regulāra automašīnas vadīšana ir apgrūtināta, jo izjūt citu cilvēku neticību autovadītāja braukšanas prasmēm, tikmēr 3% no aptaujātajiem jūtas droši tikai dienas gaišajā laikā.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka galvenais iemesls regulāras braukšanas ierobežošanai ir autovadītāja nepietiekamā pieredze ceļu satiksmē. Mazāk nekā puse jeb 44% respondentu norāda, ka braukšanas iemaņu trūkumu spētu novērst, iegādājoties savu automašīnu, bet 43% atzīmē, ka tam palīdzētu braukšanas iemaņu nostiprināšana pie pieredzējuša un mierīga instruktora.

Gandrīz puse jeb 49,2% autovadītāju būtu gatavi atsvaidzināt savas autovadītāja zināšanas un braukšanas iemaņas, Mazāk nekā piektdaļa jeb 18,3% norādīja, ka tas nebūtu nepieciešams, savukārt 29,7% atzina, ka nav par šādu soli domājuši.

Aptaujā, kas norisinājās no 26. līdz 31.oktobrim, piedalījās 930 DBS autoskolas un «Circle K» sociālo vietņu «Facebook» sekotāji no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu